Artikler og citater om hunde


Hund og menneske

 

EN HUND ER GOD FOR DIT HELBRED

Undersøgelser, målt over en 12 årig periode af mere end 3,4 millioner personer fandt, at personer der ejer hund - specielt husstande med kun en person - havde lavere risiko for at få dødelige hjerte/kar sygdomme og andre dødelige sygdomme, sammenlignet med personer der ikke ejer hund.
Undersøgelsen blev udført af forskere fra Uppsala Universitet i Sverige og alle forsøgspersoner var fri for hjerte/kar sygdomme da undersøgelsen startede. I husstande med kun en person var faren for at dø af hjerte/kar sygdom hele 36% lavere og i husstande med flere personer var faren 15% lavere.
Andre undersøgelser viser, at det kan hænge sammen med, at hunden sørger for at ejeren får motion og giver et afstressende samvær med glæde og indhold  i hverdagen.

Pas godt på din bedste ven - den passer på dig :-) 

Lugtesans

 

HVOR GOD ER EN HUNDS LUGTESANS?

En hund har mere end 220 mio. lugtreceptorer i næsen, mod menneskets ca. 5.mio. og de områder i hjernen der bearbejder lugteindtryk er ca. 40 gange større hos hunden end hos mennesket.
Der er på Max Planck intstituttet lavet forsøg med hundes lugtesans, der beviser, at hunde danner et mentalt billede af en bestemt genstand når de registrer en lugt - hunden "ser" med næsen.
Rapporter fra USA tyder på, at f.eks. blodhunde kan lugte genstande på op til 20 km. afstand - det er nok derfor politi i nogle stater bruger disse hunde.
Hunde bruges til mange forskellige opgaver som narkohunde, eftersøgning af indespærrede efter f.eks. jordskælv, eftersøgning af druknede oma. Hundes evne til at adskille dufte er ganske imponerende - hvis vi mennesker lugter mad, kan vi f.eks. adskille boller i karry fra andre retter, mens hunden lugter kød, smør, løg, vand, salt, peber og mælk.
Der er hunde, der trænes til at opdage cancer (kræft) hos mennesker og indtil nu kan disse hunde snuse sig frem til hudkræft, lungekræft og postatakræft, fordi kræft udsender en speciel kemisk lugt.

Golden retriever

 

CITATER OM HUNDE - FUNDET PÅ NETTET

Nu har jeg set min hund jage sin hale i 10 min. og tænker “hvor er sådan en hund da nem at holde beskæftiget”… 
-og tænker bagefter “jeg har siddet i 10 min. og set på en hund, der jager sin hale”.
MIg: Vil du se nogle billeder af min hund?
Ven: Nej!
Mig: Fedt! Her leger hun med en bold. Her sover hun under sofaen. Her er hun den kæreste hund NOGENSIDE.
“Du kan stirre lige så meget du vil, jeg deler ikke”
-mig lige inden jeg giver min hund halvdelen af min sandwich.
Jeg havde engang 4 par sokker, nu jeg kun 4 sokker.
Det er en meget selvstændig race (Den lystrer overhovedet ikke)
Hunde lærer os meget vigtige ting her i livet: postbuddet kan du virkelig ikke stole på.
En hund ønsker hengivenhed mere end sin mad… Nå ja - næsten.
En veltrænet hund tigge ikke når du spiser. Den vil bare få dig til at føle dig så skyldig, at du ikke kan nyde din mad.


Mops

 

HER KOMMER EN NY ARTIKEL ELLER HISTORIE

Efterhånden som vi falder over interessante, sjove og/eller spændende artikler og historier om hund, bliver de lagt her..