Hvorfor er Pølleposen bedre ?

Pølleposen værner om naturen.  
DERFOR ER PØLLEPOSEN BEDRE
Det kan være en jungle, at gennemskue om det man køber er miljørigtigt eller ikke. Herunder fortæller vi om de forskellige typer poser du kan købe - og hvorfor Pølleposen er bedre.

Plastikposer er svære at nedbryde, ja nærmest umulige. 

Genbrugsplast poser - nedbrydes, i det rette miljø, til mikroplast efter 3-6 mdr., men ofte går der betydeligt længere tid. Efter genbrugsplasten er nedbrudt findes den stadig i hav og jord, som små fragmenter.


Genbrugsplast nedbrydes som mikroplast. Mikroplast er et af nutidens største forureningsproblemer. Overalt i havet og i vores spildevand. Du har måske læst om, at fiskene i vores have spiser mikroplast, og de er derfor kunstigt mætte.

Da mikroplast findes overalt i jorden og havene, indgår de også i din føde, og der er mistanke om, at hormonerne i plastik er sundhedsskadelig og nedbringer vores evne til at få børn.

Hundeposer, pølleposer, høm høm poser - kært barn har mange navne - fremstillet af majsstivelse (biomasse), nedbrydes af mikrober og bliver til muld efter ca. 3-4 mdr. Det er det bedste valg, da majsplanterne optager CO2 mens de vokser, og omdannes til muld og vand efter brug, samt afgiver den optagne CO2 igen.
 
Hvorfor skal jeg vælge jeres poser?
Det skal du fordi en pose ikke blot er en pose, som du kan se i ovennævnte forklaring. Og så er Pølleposen kraftig, med hank og kan indeholde ca. 3 ltr.
 
Kort sagt:
Plastik er billige at fremstille, men belaster miljøet mest.
Genbrugsplast nedbrydes til mikroplast.
Majsstivelse poser nedbrydes fuldstændig, men koster 4 gange så meget at fremstille.
Så det miljørigtige er desværre også det dyre.

Herunder kan du nemt se hvad forskellen på de forskellige poser er.

Pølleposen er komposterbar