Hvorfor er Pølleposen bedre ?

Hund i naturen  
DERFOR ER PØLLEPOSEN BEDST
Det kan være en jungle, at gennemskue om det man køber er miljørigtigt eller ikke. Herunder fortæller vi om de forskellige typer poser du kan købe - og hvorfor Pølleposen er bedst.

Plastikposer er svære at nedbryde, ja nærmest umulige. 

Genbrugsplast poser - nedbrydes til mikroplast efter 3-6 mdr. i det rette miljø. Man har dog erfaret, at de lever i årevis i hav og jord.


Genbrugsplast nedbrydes til et slam med giftige kemikalier, og nedbrydes som mikroplast. Mikroplast er et af nutidens største forureningsproblemer. Overalt i havet og i vores spildevand. Du har måske læst om, at fiskene i vores have spiser mikroplast, og de er derfor kunstigt mætte.

Da mikroplast findes overalt i jorden og havene, indgår de også i din føde, og der er mistanke om, at hormonerne i plastik er sundhedsskadelig og nedbringer vores evne til at få børn,

Poser fremstillet af majsstivelse (biomasse) – nedbrydes af mikrober og bliver til muld efter ca. 3-4 mdr. Det er det bedste valg, da de majsplanterne optager CO2 mens de vokser, og omdannes til muld og vand efter brug.
 
Hvorfor skal jeg vælge jeres poser?
Det skal du fordi en pose ikke blot er en pose, som du kan se i ovennævnte forklaring af specialister.
 
Kort sagt:
Plastik er billige at fremstille, men belaster miljøet mest.
Genbrugsplast nedbrydes til mikroplast
Majsstivelse poser nedbrydes fuldstændig, men koster 4 gange så meget at fremstille.
Så det miljørigtige er desværre også det dyre.

Herunder kan du nemt se hvad forskellen på de forskellige poser er.

Pølleposen er komposterbar