Buster svarer på ofte stillede spørgsmålBuster svarer på spørgsmål til Pølleposen
Opløses posen i æsken?

Nej - posen opløses ikke i æsken selvom den er nedbrydelig.

Der skal jord med mikrober til for at posen begynder at blive nedbrudt. Mikroberne fortærer posen og omdanner den på den måde til jord og vand, til glæde for naturen :-)

Det er dog bedst, at opbevare hundeposerne køligt og mørkt, da f.eks. sollys kan nedbryde poserne.

<Tilbage

Kvaliteten - holder Pølleposen ligeså godt som plastik?

Ja - Pølleposen er af den kraftige type på 20 my, hvor de fleste poser er 15-18 my, så du skal ikke være nervøs for at stikke fingrene igennem ;-)

<Tilbage

Nedbrydes bionedbrydeligt genbrugsplast ikke helt i naturen?

Nej - Bionedbrydeligt plast bliver i naturen.

Det bionedbrydelige plast nedbrydes, af bl.a. solen, til mikroplast. Der er fundet mikroplast i vore fødevarer som fisk, rejer, muslinger, flaskevand, honning (også økologisk), øl, vin oma.

<Tilbage

Når Pølleposen er komposterbar, kan jeg så bare smide den i naturen?

Nej - Posen skal bortskaffes.

Du skal smide posen i rest-affald, eller hvad din kommune anbefaler, men hvis du har en have med en kompost-dynge, kan du også smide den der. Selvom Pølleposen er nedbrydelig, giver det ikke megen mening, først at pakke høm-hømmen ind og så lade den ligge og flyde i naturen - det svarer til at lade høm-hømmen ligge og så smide en pose ved siden af - ik' så smart :-)

<Tilbage

Må jeg smide Pølleposen i komposten?

Ja - Du må dog ikke bruge hundelort direkte som gødning i forbindelse med det du spiser, som i bede hvor der dyrkes gulerødder, ærter ol. da der kan være risiko for smitte med div. sygdomme.

Men du må gerne kompostere hundelorten og derefter bruge komposten til gødning til f.eks. roser, buske og græsplæne - win, win :-)

<Tilbage

Tiltrækker hundelort i komposten rotter?

Nej - Det der tiltrækker rotter i en kompostdynge/beholder er madaffald som brød, fiskeaffald, husholdningsfedt ol.

Hvad der også tiltrækker rotter er nedfaldsæbler og fuglefodder der bliver liggende i haven.

<Tilbage
Poserne er lavet af majs, der jo er mad - er det ikke etisk forkert når der er mennesker der sulter?

Nej - Den majs der bruges til poserne er oftest ikke beregnet til menneskeføde.

I Europa er der ca. en halv million affaldsdepoter og 21% af affaldet er madspild. Danske forbrugere havde i 2018 et madspild på 260.000 ton (Fødevarestyrelsen). Derudover tvinges landmænd, af forhandlerne af mad, til at smide enorme mængder af tomater, agurker, gulerødder oa. ud, da de ikke har den "rigtige" form som forbrugerne vil have - her kan vi tale om, at vi alle kan gøre noget - så brug du bare posen med god samvittighed :-)

<Tilbage

Skal jeg samle hundelorten op?

Ja - Ifølge Vejlovens § 70 og Privatlovens § 98 kan du straffes med bøde, hvis du lader din hunds efterladenskaber ligge. Det er heller ikke særlig rart for dem der færdes på fortov eller sti, at træde i en hundelort. Der kan også spredes smitte til andre hunde som hjerteorm, spolorm, bændelorm oa. og det ønsker vi jo ikke for vores egen hund.

I skoven - ikke midt på en gangsti - kan det være fint at lade lorten ligge, da planter, insekter og snegle kan have nytte af dem.

<Tilbage